nedelja, 25. november 2012

Infra grelci za gostinske vrtove

Spoštovani Gostinci. V nadaljevanju objavljamo naš članek v reviji Gostinec o Burda grelcih za gostinske in hotelske vrtove:


Najcenejši vodotesni električni infra grelci Burda Smart IP24 za gostinske in hotelske vrtove
Električni grelci Term 2000 IP67 – prodajna uspešnica nemškega proizvajalca Burda WTG
Infra grelci Burda, proizvedeni v EU
INFRA GRELCI BURDA ZA GOSTINSKE VRTOVE

V poplavi različnih vrst vrtnih grelcev se je včasih težko odločiti za pravega. Dokaj hitro lahko ugotovimo, da je plinsko ogrevanje precej dražje od ogrevanja z električnimi grelci. Nadalje pa je odločitev kompleksnejša. Električni infra grelci imajo uporabljena različna sevala, ki oddajajo žarke v različnih valovnih dolžinah: dolgi, srednji in kratki val. Od vrste seval je zelo odvisna učinkovitost grelcev, poraba in cena. Najcenejši so infra grelci s klasično žarilno spiralo - s srednjevalovnimi ali dolgimi žarki. Te sijalke za prenos toplote koristijo zrak ter posledično povzročajo ogromne izgube energije. Vrhunec tehnologije so kratkovalovni infra sijalke. Kratki val prodira skozi ozračje - ne, da bi ga pri tem segrevalo in se žarek šele ob trku ob telo spremeni v toplotno energijo. Infra grelci s kratkovalovnimi sevali delujejo na principu sonca in imajo 92% izkoristek!

BURDA GRELCI – POJEM NEMŠKE KAKOVOSTI

Kvaliteto grelcev ugotavljamo na podlagi materialov, zasnovi in vrsti sijalk. Najboljši imajo ohišje iz masivnega aluminija, ki najbolje odvaja toploto ter s tem omogoča sijalki optimalne pogoje delovanja. Z leti aluminjasto ohišje ne spremeni izgleda za razliko od barvanih ohišij iz pločevine. Izkoristek je odvisen tudi od zasnove odsevnika, kako učinkovito odbija v notranjost grelca obrnjene žarke. 


ZAŠČITA, CERTIFIKATI

Za javno uporabo je zelo pomembna je stopnja zaščite, ki mora biti vsaj IP24, kot zahtevajo predpisi za zunanjo uporabo električnih izdelkov. Najboljša stopnja zaščite pa je IP67, ki teoretično omogoča delovanje grelca do 1m pod vodo. Najboljši vodoodporni grelci so odprte izvedbe, brez zaščitnega stekla s sprednje strani, kar omogoča sijalki optimalne pogoje delovanja.


Pri nakupu električnega grelca priporočamo da preverite garancijsko dobo sijalke in grelca, ki je pri Burda grelcih 12 mesecev za sijalko in 24 mesecev na grelec. Pomembno je tudi vedeti, da jamstvo ni garancija, temveč izjava proizvajalca žarnice na koliko ur delovanja je le ta preizkušena pri optimalnih pogojih delovanja.
Za dodatne informacije glede vrtnih grelcev Burda vas vabimo na našo spletno stran
www.vebo.si
, v naš razstavni prostor na Tržaško c. 133 v Ljubljani ali na telefon 080 35 00. AG VEBO d.o.o.



AG VEBO d.o.o.
T: 01 2568 467
E: info@vebo.si

W: www.vebo.si