petek, 18. januar 2013

Stilno pohištvo



Objavljen članek v januarski številki revije Gostinec, 2013.

Stilno pohištvo – novost v ponudbi AG VEBO d.o.o.
Tradicija je danes spet prodrla v skoraj vse pore našega življenja. Tako v modi, notranji opremi in tudi v kulinariki.
V podjetju AG VEBO d.o.o., ki se ukvarja z dobavo stolov, miz in ostale opreme za gostinske lokale, lahko po novem izbirate tudi med ponudbo stilnega in rustikalnega pohištva.
Pogovarjali smo z  direktorjem podjetja, g. Boštjanom Veselom, ki nam je povedal kar nekaj zanimivosti na to temo.


Kaj je trenutno najbolj »in« na področju opreme za gostinske lokale in hotele?
Res je, povpraševanje po stolih in mizah za gostinsko dejavnost se spreminja. Zaradi zimske sezone prednjači program za ogrevanje zimskih vrtov oz. zunanjih delov (stenski grelci in mize z vgrajenimi infra grelci). V zadnjem času imamo različna povpraševanja, ukvarjamo se tudi z opremljanjem hotelskih verig in z opremljanjem preko javnih razpisov. Veselimo pa se pomladi, ko se začne sezona opremljanja gostinskih vrtov. Novost znotraj naše ponudbe je stilno in rustikalno pohištvo z dodatki, ki ga proizvajamo v sodelovanju s tujimi sodelavci.   
Stilno pohištvo

Pri ponudbi rustikalnegapohištva se najprej vprašamo, kakšna je kvaliteta, saj se v današnjem življenju nimamo časa pretirano ukvarjati z vzdrževanjem pohištva.
Kakovost mora pri gostinskih lokalih doseči raven kakovosti za pohištvo v javni rabi ('contract'), tega se seveda držimo. Vzdrževanje stilnega pohištva ne zahteva posebnosti, dovolj je le suha krpa in morda blago čistilo za les. Poleg vzdržljivosti nam veliko pomeni tudi estetska plat, zato je v ponudbi široka paleta slogov,  od značilnega rustikalnega (kmečkega) sloga, do baroka, bidermajerja,  art deco  in do pohištva z antičnim videzom.

Stilno pohištvo, pisalna miza
Kateri materiali so prisotni pri stilnem pohištvu?
Pohištvo je večinoma masivno, veliko je izrezljanega mahagonija, intarziranih stilnih kosov, bukev in les v imitaciji češnje ter oreha. Naročiti je mogoče tudi kose s pozlačenimi detajli, odvisno pač od modela. Vse to si bo mogoče ogledati v našem spletnem katalogu na www.vebo.si in v našem salonu na Tržaški c. 133 v Ljubljani.
Stilno pohištvo, zofa



Stilno pohištvo, zofa



silno pohištvo, set
Ali zajema ponudba rustikalnega pohištva le stole in mize, ali lahko stranke naročijo tudi kakšen drug kos pohištva na primer komodo ali predalnik?
Seveda se trudimo zadovoljiti tudi  najzahtevnejše kupce, zato ponujamo kredence, komode, oblazinjeno pohištvo, fotelje, zofe, obešalnike, stojala za časopise, čudovita ogledala…
Kakšna pa je izbira med barvami, ker je na tem področju današnje dni več povpraševanja po živih tonih?
Pohištvo je mogoče naročiti v več barvah lesa, seveda pa imamo v ponudbi tudi modno obarvano pohištvo, ki ga je mogoče naročiti v srebrni, beli, pa tudi obdrgnjena ali postarana poslikava je dobavljiva.
Kaj pa zajema ponudba vzorcev in materiala blaga za sedišča in hrbtišča? Ali lahko izbiramo med več različnimi vzorci?
Seveda, naročite lahko žamet, umetno usnje, blago z različnimi vzorci. Za vsak okus nekaj: od modernih vzorcev do bolj umirjenega sloga.


Stilno pohištvo, fotelj
Včasih je potreben le en kos rustikalnega pohištva, ki malo zmehča minimalistično okolje lokala. Kaj priporočate?
Da, če postavimo stilni oz. rustikalni kos na vidnem delu lokala, prostor poživimo in dodamo starinski pridih. Priporočamo osvežitev s čudovitimi pozlačenimi in posrebrenimi ogledali, s konzolnimi mizicami  v naravni barvi lesa, lahko pa tudi takšne kose, ki so obdelani na moderni način.
V primeru, da se gostinski lokal ali hotel odloči za prenovo v rustikalnem stilu ali lahko dobijo pri vas svetovanje in priporočila?
Pomagali bomo kupcem pri odločitvi – pač glede na želeni cilj in vzdušje, ki ga želijo doseči.
Seveda je potrebno za lep videz lokala, v katerem bodo gostje uživali, dodati tudi svetila, zavese, prte, svečnike in ostale dodatke v tem stilu. Ali ponujate tudi kaj takega?  
Naša ponudba raste skupaj z nami, pripravljamo prodajo tudi drugih izdelkov, vendar oblikujemo pohištveno ponudbo, ki jo bomo nadgrajevali kasneje tudi z drugimi izdelki za poslovno rabo.  

Pomembna je tudi cena. Rustikalno pohištvo že zgleda bogato, zato se marsikdo ustraši cene. Ali so cene višje od cen za običajno pohištvo?
Kot proizvajalec smo poskrbeli za zelo dostopne cene, več o tem bo  mogoče izvedeti z naših katalogih, ki so še v pripravi.



Povejte nam prosim še nekaj o dobavnem roku tega pohištva.
Nekaj pohištva bomo imeli na zalogi, sicer pa je dobavni rok tudi do dveh mesecev.
Tudi pri opremi doma se kažejo trendi rustikalnega pohištva in to ne le v starih meščanskih hišah, ampak tudi v modernih stanovanjih. Ali je to pohištvo primerno tudi za opremo doma?
Seveda,  izbrati bo mogoče tudi jedilne mize, komode za jedilnice, pisarniško stilno pohištvo, pohištvo za dnevni bivalni prostor, predsobe…
Stilno pohištvo, miza s šahom

Stilno pohištvo, vinska omara

Stilno pohištvo, knjižna omara
Stilno pohištvo, oblazinjen stol z rokonaslonom


Stilno pohištvo, jedilna miza King

Kje si lahkopogledamo vašo ponudbo rustikalnega pohištva?
Februarja bomo pripravili razstavni prostor pohištva na Tržaški c. 133 v Ljubljani oz. na naši spletni strani www.vebo.si.

AG VEBO d.o.o.
T: 01 2568 467
E: info@vebo.si

W: www.vebo.si